V.v. Hees
Voetbalvereniging Hees
Voetbalvereniging Hees

Verslag 3e competitieronde vrouwen 35+

04 april 2016

De tijd vliegt voorbij en de derde speelronde stond op vrijdag 1 april op het programma. Dit keer (en dus een première) mochten wij als vv Hees de ‘speelavond’ organiseren en de dames van Candia, VVZ en SO Soest ontvangen.


Na de trainingssessies van de afgelopen weken waren we erg benieuwd of we onze opgaande lijn konden vasthouden en weer wat meer tegenstand konden bieden aan onze ‘ervaren’ competitiegenoten. Aan de motivatie, gedrevenheid én het weer zou het deze avond niet liggen! Alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal waren ruim aanwezig. Hoewel nog steeds geplaagd door een aantal blessures en afmeldingen maar ook met een aantal nieuwe dames in de gelederen, waren we klaar voor de krachtmetingen.

Candia – Hees (1-0)
De eerste wedstrijd moesten we tegen Candia. Met, de voor deze gelegenheid speciaal ingehuurde en uiterst bekoorlijke Frida (Frits voor intimi) als scheidsrechter, moest de focus direct serieus op het voetballen. Onze dames moesten in het begin al vrij snel de verdedigende linies opzoeken, gelukkig werden de adviezen vanuit de trainingen goed opgevolgd: ‘Compact verdedigen en de directe lijnen naar het doel volgen; zo maak je minder meters en ben je effectiever…’
Het was duidelijk dat Candia hier veel problemen mee had, de stofzuigende Rolinka en rustbrengende Nicole gaven de verdediging van Rozalia, Marieke en Esther de mogelijkheid om een stuk makkelijker stand te houden. Toch kreeg Candia kansen en eindigde een korte combinatie in het zijnet en ging een pegel van 20 meter net over de kruising van Antoinet, die daarna wederom een aantal malen adequaat ingreep. Maar ook wij kregen door combinaties en enkele uitvallen een aantal kansjes, Nicole bediende Lydia op een mooie steekpass,maar haar schot ging naast en Marloes en Pamela vonden elkaar regelmatig in de combinatie, wat eveneens Candia dwong tot opletten.
Helaas was het toch Candia dat wederom met een schot uit de tweede lijn op voorsprong kwam; de snel vallende bal spatte achter Antoinet op de lat en daarna via haar rug in de goal… De blijdschap van Candia sprak boekdelen: 1-0.
Onze dames rechtten de rug en met uitgesproken netjes en verzorgde combinaties probeerden we nog het doel van Candia te bereiken, waarbij het bleef steken op de eindpass die net onvoldoende bleek. Candia had het slot akkoord met een vrije trap die werd gekeerd door Antoinet. Het eindsignaal volgde; een prima pot, met (en dat is het voornaamste) een bij tijd en wijle goed combinerend vv Hees..!!!


Hees – VVZ (1-3)
De uitslag doet wellicht vermoeden dat het een redelijk makkelijke zege van VVZ was. Maar niets is minder waar…!! De wedstrijd begon voorzichtig maar onze dames voetbalden vrij gemakkelijk mee met VVZ!
Na een aantal minuten zonder dat er voor de doelen veel gebeurde, trapten onze dames in de zorgvuldig opgezette val van VVZ. Wij kregen ruimte om aan te vallen en zochten dan ook met vier man (vrouw) de combinatie en aanval… Daar had VVZ op gerekend, ze verovertdede bal en de daaropvolgende counter speelde ze goed uit. Binnen no-time stonden onze twee verdedigers tegen vier aanvallers van VVZ en bleek het een kansloze missie en liet de spits van VVZ ons kansloos: 0-1.
Hierna toonden onze dames echter wederom hun klasse; vol motivatie en met nog meer werklust werd de aftrap genomen en werd er direct een ‘triple één-twee’ uit de mouwen geschut, het schot van Pamela miste echter iets te veel kracht. Even later belandde de bal na een hard schot van VVZ in het gezicht van de coach, wat onze dames nog meer verbeten en strijdlustiger maakte .
Een schot van Lydia van 15 meter belandde in de handen van de keeper.
Maar daarna was het dan toch eindelijk zover… na goed uitverdedigen van Esther en Rolinka stuurde Nicole Lydia in de diepte, de keeper van VVZ was er weliswaar eerder bij en kon uitverdedigen, maar dit gebeurde niet goed en Nicole veroverde de bal en zonder na te denken schoot ze van een kleine 20 meter op doel, de keeper van VVZ verbijsterd achterlatend: 1-1!
Uitbundig werd het doelpunt gevierd! Het legioen ging er goed voor zitten… een eerste puntenwinst leek in de maak..
VVZ was duidelijk geschrokken en schakelde een tandje bij, maar liep stuk op de hardnekkig verdedigende dames van Hees. Helaas bleek de druk op het doel van Hees te groot.. na een kleine verdedigingsfout maakte een schuiver een einde aan de gedachte aan puntenverdeling: 1-2.
Toch was ook nu de flexibiliteit van ons damesteam bewonderingswaardig te noemen. In de resterende tijd werden de schouders er wederom nog eens onder gezet en gezocht naar een overigens terechte gelijkmaker. Met kansen voor Pamela en Lydia als gevolg. Helaas maakte een allerlaatste uitval van VVZ ook hier een einde aan en met een hard schot van 15 meter werd de eindstand bepaald op 1-3. Moe maar voldaan stapten de dames nu van het veld; we hadden de eerste echte goal (!) en daarbij ook nu weer een goed spel op de mat gelegd!!


Hees – SO Soest (0-4)
De eerste twee duels van SO Soest lieten al een ander team zien dan we de afgelopen twee speelronden hadden meegemaakt. Daarnaast bleek al snel dat de eerste twee duels onze dames al veel energie hadden gekost. De wedstrijd, onder leiding van ‘inval-scheids’ Julian (waarvoor dank) bleek al snel geen wedstrijd meer, binnen de minuut stonden onze dames op een 0-1 achterstand na een mooie aanval van onze tegenstandsters. De 0-2 viel nog geen minuut later, na een schot van 20 meter van SO Soest, die feilloos de ‘omzeiling’ van onze compacte verdediging bleek te hebben gevonden. Hierna werden onze dames alsnog wakker en creëerden ze toch een handje vol kansen. Marloes, Pamela, Rolinka en Lydia konden schoten lossen maar hadden het vizier niet op scherp. Ook zorgden de corners van Nicole voor veel gevaar nadat zij een eerdere mooie solo al door de keepster had geweerd zien worden.
De aanvallende intenties brachten echter tevens meer ruimte voor de aanvallen van SO Soest. Esther, Rozalia en Marieke konden door goed te blijven kijken en slim verdedigen veel tegenhouden maar waren tegen een overmacht aan aanvalsters van SO Soest niet opgewassen, met de 0-3 en 0-4 als resultaat. De wedstrijd werd helaas pas na de 0-2 een wedstrijd en dus eigenlijk te laat. Daarnaast bleek dat de huidige smalle selectie nog wat kracht tekort komt.
Maarrrrrrrrr: de dames van vv Hees hebben ook nu weer een prima indruk gemaakt en achtergelaten… Chapeau voor de inzet, het enthousiasme en de gedrevenheid, maar ook voor het luisteren naar elkaar en het willen werken voor elkaar! De vooruitgang zit er prima in!
We gaan er hard voor werken om die punten waar we recht op hebben, ook zeker binnen te slepen!
We kijken halsreikend uit naar de volgende ronde op 22 april bij onze collega’s van Candia te Rhenen.

Nieuwsoverzicht

Hoofdsponsor

Programma & Uitslagen

Bekijk de uitslagen en het programma per team.

Bekijken

Verjaardagen

Zonder respect geen voetbal

Sponsors

Drie-S zeefdruk & displays Soest [kopie]
Houten Vloeren Paleis [kopie]
Speciaaldrukkerij TOF BV [kopie]
Lasbedrijf Dorrestijn [kopie]
Kuyer Sloopwerken
Covebo
Hil-Trade
DMF oppervlaktebehandeling [kopie]
Van Asch Infrastructuur [kopie]
Bouwbedrijf vd Hengel [kopie]
't Vaarderhoogt [kopie]
Timmerbedrijf Tans
Reijerse [kopie]
GreenPrint Buildings
Wiersma
Benzinestation en autoverhuur de Birkt
Reto Internetburo [kopie]

Voetbalvereniging Hees

Verlengde Oude Utrechtseweg 2a
3766 MG Soest

Telefoon clubgebouw 035 - 60 122 72
Telefoon bestuurskamer 035 - 603 02 03
E-mailadres info@vv-hees.nl