V.v. Hees
Voetbalvereniging Hees

Hees JO14-1 tegen Spakenburg JO14-2

09 oktober 2021

Stralend voetbalweer, dat hadden de dames en heren van de JO14-1 vandaag. Tel daar het mooie hoofdveld en een tegenstander die we op papier makkelijk konden hebben bij op en we hebben een weekafsluiter waar je u tegen zegt. Het 1e en het 2e van Hees speelden allebei uit, dus het hoofdveld was voor de JO14. Direct na de aftrap nam Hees zoals verwacht het initiatief. Combineren en druk zetten, en Spakenburg had het direct lastig. Dat hadden de spelers van de tegenpartij uit het vissersdorp ook in de gaten, want toen Casper alleen voor de keeper kwam en alleen nog moest beslissen in welke hoek hij ‘m moest prikken, werd hij van achteren onderuit geschoffeld door een Spakenburgse achtervolger. Gevolg: de bal op de stip en Tashin maakte geen fout. 2e minuut en Hees stond al voor met 1-0. De bezoekers hadden nog even de illusie om bij Hees één of misschien meerdere punten weg te halen, maar dat viel ze zwaar tegen. Het duurde niet lang of de Spakenburgse goalie mocht weer vissen. Uit een hoekschop, door Tashin genomen, torende Bram boven de defensie van de bezoekers uit en kopte de bal langs de doelman. Volgens de kenners had hij niet eens hoeven springen, knikken was ook genoeg geweest, maar voor het effect was het leuk: 2-0 Spakenburg bleef voetballen, maar kon geen potten breken. Tygo gaf vanaf eigen helft een pass op Casper zoals bij Ajax alleen Hakim Zijech dat kon, Casper nam aan, passeerde een verdediger en joeg de bal in de touwen, ruststand 3-0. In de rust trok de thuisploeg zich terug in de kleedkamer, zoals het hoort bij topteams. Na rust ging Hees verder met waar het gebleven was. Ayla bediende Casper, Casper drukte af en de 4-0 was een feit. De 5-0 was een beauty. Ata slalomde door de verdediging en roste de bal met mach 2 langs de doelman. Het was dat Zlatan Ibrahimovic niet kon komen kijken vandaag, anders was hij op dit doelpunt zeker jaloers geweest. Ata nam ook de assist voor de volgende voor zijn rekening. Hij bediende de vers in het spel gekomen Sam, die beheerst, via de binnenkant van de paal, inschoot: 6-0 en tevens de eindstand. Opvallend weinig buitenspel vandaag, dus dat gaat de goede kant op. Wel veel kansen onbenut gelaten door pingelen. Wanneer er voorin net zo gaat worden overgespeeld als achterin zal er veel meer gescoord worden. Volgende week wachten de meiden, tijd om serieus aan het doelsaldo te gaan werken. Dat zouden we kunnen doen door Dean niet op goal te zetten maar door hem te laten meevoetballen. Vandaag heeft hij niet veel hoeven doen, volgende week waarschijnlijk nog minder. Top gedaan team en technische staf!