V.v. Hees
Voetbalvereniging Hees
Voetbalvereniging Hees

Verslag 2e competitieronde vrouwen 35+

24 maart 2016

Met de lering en de ervaring van de vorige competitieronde in de broekzak en weer wat trainingen in de benen, gingen de dames vol goede moed op deze wat miezerige (en te koude lenteavond) naar de collega’s van SO Soest, voor wederom een aantal krachtmetingen met VVZ, Candia en de gastvrouwen van deze avond SO Soest.

Helaas konden we wederom niet beschikken over een complete selectie, niet gelegen in de motivatie of het alom aanwezige enthousiasme overigens! Wel was er hierdoor de wetenschap dat er met slechts één wissel werd gespeeld en er weer een aanslag op de conditie en het uithoudingsvermogen zou worden gepleegd deze avond.

VVZ – Hees (4-0)
De eerste wedstrijd was tegen de dames van VVZ. Al vanaf het fluitsignaal werd duidelijk dat onze tegenstandsters met een geheel ander Hees te maken zou krijgen dan tijdens de vorige wedstrijdcyclus. Sterker nog: wij (vanaf nu voor het gemak in de “wij-vorm”) namen meteen het initiatief. Voetballend wellicht niet meteen de bovenliggende partij, maar met tomeloze inzet en met “hart voor de zaak” wisten wij de eerste kansen van de wedstrijd af te dwingen. Zowel Lydia als Eline kregen via Pamela de mogelijkheid om op het doel van VVZ te schieten, maar hier bleef het helaas bij. Gaandeweg de wedstrijd (die spannend was zolang de “brilstand” op het scorebord prijkte) werd VVZ echter sterker. Maar onze verdediging met Rolinka, Marieke, Rozalia en Esther bleef heldhaftig stand houden, gesteund door een wederom goed acterende Antoinet die (af en toe met kunst- en vliegwerk) haar doel lang schoon kon houden.
Echter na en aanval van ons, counterde VVZ om vervolgens met een hard, van richting veranderd schot, doel te treffen; 1-0. Hierna probeerden wij de goede eerste 10 minuten een vervolg te geven maar kwamen even niet meer uit de verdedigende stellingen. Een knappe combinatie van VVZ over vier schijven werd vloeiend afgerond en zorgde voor de 2-0. VVZ rook hierna bloed, maar het duurde nog tot drie minuten voor tijd voordat er weer gescoord werd; wederom werd een schot onderweg geraakt en liet de verdediging kansloos: 3-0. De wedstrijd wasgespeeld, helaas was ook het slotakkoord voor de dames van VVZ; een foutje bij het uitverdedigen werd ons fataal en de eindstand van 4-0 waseen feit. Beloning voor ons goede spel waren de complimenten van onze tegenstander, die hun verbazing niet onder stoelen of banken staken over de vooruitgang die wij geboekt hebben en ook ten toon spreidden…

SO Soest – Hees (1-0)
Na een zeer korte pauze stond ons de volgende klus te wachten. De dames van SO Soest bleken tijdens de vorige ronde een goede sparringpartner te zijn, aan wie wij ons redelijk konden meten.
Dit bleek al direct vanaf het fluitsignaal van de)scheidsrechter van SO Soest (daarover straks meer).
De wedstrijd was ongemeen spannend, waarbij er over en weer kansen waren. Zo waren er kansen voor Rolinka, Lydia en Eline en bijna-kansen (net te korte “laatste pass”) voor Pamela en wederom Lydia. Achterin werd weinig weggegeven, waarbij wel moet worden gezegd dat Esther, Rozalia en Marieke het spelletje van SO Soest goed lazen en met tijdig ingrijpen veel angels uit de aanvallen van de tegenstander haalden. De momenten waarop dat niet lukte, was daar altijd weer Antoinet die haar “kooi” als een leeuwin schoonhield. De wedstrijd stevende recht af op een mooie 0-0. Eindelijk zouden we een zwaar bevochten en zeer verdiend punt in de tas mee kunnen nemen naar Hees. Toch werd deze illusie teniet gedaan. Niet door een goede aanval of een verdedigend missertje maar door de eerder vernoemde scheidsrechter. Hoewel de wedstrijd op het veld naast ons later was begonnen en reeds was afgelopen, hield “deze vriend van SO Soest” stoïcijns zijn scheidsrechterfluit verre van zijn lippen om een einde aan de wedstrijd te maken. Met maar één wissel en een uitputtende wedstrijd als deze in de benen, was het wachten op die ene treffer van SO Soest die ons de punten zou ontnemen. En helaas… deze viel dan ook… vanuit het niets werd de vermoeide verdediging omspeeld en werd er gescoord. De protesten vanaf de zijlijn waren tegen dove-mans-oren…..
In stil protest en onder de noemer “zie je wel dat het nog lang niet afgelopen is” liet de scheidsrechter de wedstrijd, op voor SO Soest ongevaarlijk gebied, nog minuutje doodbloeden, alvorens zich naar het clubhuis te spoeden en zodoende ieder gesprek uit de weg te gaan.
Ondanks de bijsmaak van het onterechte verlies verlieten wij met opgeheven hoofden het veld.
We hebben een prima en slim spel op de mat gelegd en zelfs de kansen geproefd op een gelijkspel of meer… !!

Candia – Hees (4-0)
Met de uitslag van de vorige krachtmeting in het achterhoofd (11-0) maar tevens met de ervaring van de vorige wedstrijd tegen SO Soest in de voorste hersenkwab, gingen wij vol goede moed het veld in. Het krachtsverschil werd echter vrij snel duidelijk, maar kon door Candia niet in harde cijfers worden omgezet. Zowel voetballend of conditioneel moesten wij ons beperken tot het moedig verdedigen van onze goal.
Lang konden wij met het hele team standhouden tegen de vloeiende aanvallen van Candia, waarbij wij een vloedgolf aan schoten, corners en gevaarlijke momenten te verduren kregen. Maar toch konden wij nog enkele prikstootjes uitdelen, waarbij we gevaarlijk dicht de doelmond van Candia naderden. Na eerst nog een bal op de kruising te zien gaan door Candia, was het uiteindelijk toch raak. Door een wirwar van benen belandde de bal achter Antoinet, haar kansloos achterlatend.
Hierna was de pijp leeg. Candia kreeg vrij spel tegen een leeg gespeeld Hees. Toch konden wij door op de tanden te bijten en te blijven vechten voor iedere bal, de eindstand beperken tot 4-0.
Moe maar heel voldaan verlieten wij het veld. Stuk voor stuk heeft iedere speler een prima prestatie neergezet. Zonder uitzondering hebben wij ons laten zien als team waarmee in de toekomst rekening gehouden dient te worden. De ervaring kunnen we niet inhalen maar met deze inzet en groeiende voetbalvaardigheden kunnen we toch op korte termijn van nog betere repliek dienen en zal met ons rekening gehouden moeten worden.
Na de wedstrijd met een drankje en een hapje werd de prestatie op passende wijze gevierd!

 

Dames, ga zo door, heb vooral plezier en met deze groep, de motivatie, het enthousiasme en de saamhorigheid (aanvullingen natuurlijk altijd welkom) zullen we echt mee kunnen tellen!
Uiteraard gaan we niet naast onze naast onze “voetbalmuiltjes” lopen, maar het vertrouwen is er! Op naar de volgende wedstrijden op 1 april 2016 vanaf 20.00 uur thuis bij “ons” Hees!

Nieuwsoverzicht

Hoofdsponsor

Programma & Uitslagen

Bekijk de uitslagen en het programma per team.

Bekijken

Verjaardagen

Zonder respect geen voetbal

Sponsors

Timmerbedrijf Tans
Lasbedrijf Dorrestijn [kopie]
Drie-S zeefdruk & displays Soest [kopie]
DMF oppervlaktebehandeling [kopie]
Speciaaldrukkerij TOF BV [kopie]
't Vaarderhoogt [kopie]
Kuyer Sloopwerken
Reto Internetburo [kopie]
Benzinestation en autoverhuur de Birkt
GreenPrint Buildings
Reijerse [kopie]
Bouwbedrijf vd Hengel [kopie]
Covebo
Van Asch Infrastructuur [kopie]
Wiersma
Hil-Trade
Houten Vloeren Paleis [kopie]

Voetbalvereniging Hees

Verlengde Oude Utrechtseweg 2a
3766 MG Soest

Telefoon clubgebouw 035 - 60 122 72
Telefoon bestuurskamer 035 - 603 02 03
E-mailadres info@vv-hees.nl