V.v. Hees
Voetbalvereniging Hees
Voetbalvereniging Hees

Vrouwen Hees 35+ “We zijn weer begonnen!”

14 maart 2017

Na een te lange winterstop waarin er slechts beperkt getraind kon worden door de weersomstandigheden mochten onze dames op 3 maart eindelijk weer de wei in voor deHees 35 2016 2017 competitie start. Gelukkig hadden we nog wel een oefen-pot tegen PVC kunnen spelen (0-0) eerder in het jaar waardoor we redelijk in konden schatten “waar we staan”.

Na veel heen en weer geschrijf met de KNVB kwam uit hun hoge hoed de volgende competitie-indeling tot stand; Eemdijk, VVZ, Huizen en Buijtenboys (Buijtenladies J) zijn onze tegenstanders dit seizoen.

VVZ en Eemdijk zijn ons bekend, VVZ won steeds met redelijk grote cijfers van ons en Eemdijk daar kunnen we ons goed mee meten.. Huizen en Buijtenboys zijn dus de grote onbekenden.

Op 3 maart stonden de eerste confrontaties op het programma, omdat we nu met 5 teams zijn ingedeeld duren de competitie ronden steeds van 20.00 uur tot 22.30 uur. Voor de eerste ronde moesten de dames al meteen naar het altijd mooie en oergezellige Almere.

3 maart 2017 competitieronde 1 Buijtenboys Almere
Meteen de eerste competitieronde hadden we wat personele problemen, een aantal blessures en gezien het feit dat het vakantie was ook een aantal afzeggers waaronder onze betrouwbare sluitpost Antoinette. Dit laatste gaf het management nog de meeste kopzorgen maar de dames weer een uitdaging. Aangekomen in het pittoreske Almere bleken ook onze tegenstanders de nodige personele problemen te hebben, sterker; Zowel Huizen als VVZ hadden hierdoor op het laatste moment afgezegd. Dit was natuurlijk een enorme domper, Buijtenboys had nog geprobeerd om dit op te lossen maar dit betekende tweemaal tegen dezelfde tegenstander voetballen op dezelfde avond, iets wat niet bepaald motiverend werkt.

Met maar drie teams aanwezig betekende het tevens twee wedstrijden achter elkaar en dan een wedstrijd rust. Later op de avond werd dan ook besloten om de laatste wedstrijd niet te spelen maar eerder aan de derde helft te beginnen.

De start van de competitie maakte dat iedereen naast heel veel zin ook de zenuwen aardig voelde. Nadat we ons in de “containers” hadden omgekleed en zowel Buijtenboys als Eemdijk hadden kunnen bekijken was het eindelijk onze beurt.. “we konden beginnen!”..


Buijtenboys  -  Hees
Met Rozalia op het doel startten we onze competitie, al snel blijkt dat we hongerig zijn na een te lange winterstop. Hoewel Buijtenboys voetballend meer kwaliteiten bleek te hebben was de onverzettelijkheid en inzet van onze dames doorslaggevend. Onder leiding van Marian werden de lijnen uitgezet en kon Buijtenboys weinig uitrichtten omdat zij steeds op de jagende Natasja, Rolinka of Milena stuitten.. waren ze er uiteindelijk door dan bleek het blok van Marieke Mariska, Angela en Simone hen teveel. Door veel te wisselen en verschillende type speelsters in te brengen raakten Buijtenboys nog meer uit hun spel, dan weer kregen zij de snelle Dominique voor zich, dan weer de technisch sterke Pamela of de gedreven Marloes.

Helaas is voetbalregel nummer 1 dat voetbal niet altijd recht doet aan het getoonde spel. Ondanks ons overwicht was het Buijtenboys dat de score opende; een onmogelijke bal belandde via het houtwerk (tegenwoordig aluminium) en Rozalia in ons doel… 1-0.
Buijtenboys dacht hiermee dat de zaak wel beslist zou zijn, maar nog meer dan voor het doelpunt gingen onze dames de strijd aan; en het recht ging zegenvieren…
Uit een corner was er een fel duel om de bal, welke voor de voeten van Pamela kwam, zij twijfelde geen seconde en schoot binnen! Wat een ontlading!
Maar onze dames waren hiermee niet klaar, en ze roken bloed. Buijtenboys was duidelijk van het pad en werd de periode naar het eindsignaal vrijwel zoek gespeeld. En op een manier die het management graag wil zien.. voetballend en overspelend. Dit resulteerde in een schitterende goal opgezet via Marian en Rolinka die Marloes aanspeelde en zij op haar beurt zette een 1-2 op met Natasja en werd door haar bediend… en rondde uitstekend af in de verre hoek! 1-2 voor onze dames.
Wat tevens de eindstand betekende en een prima begin van de competitie!

Eemdijk – Hees
De dames van Eemdijk hadden hun eerste wedstrijd tegen Buijtenboys kansloos met 4-0 verloren. Wellicht dat dit een klein beetje ons het gevoel gaf wel even te kunnen winnen. Niets bleek minder waar. Hoewel we de gehele wedstrijd heersten op alle fronten, met goede kansen voor Rolinka, Pamela, Natasja en Dominique. We waren echter niet scherp genoeg in de afronding en veelal strandden onze aanvallen met een foutieve laatste passing.
Eemdijk daarin tegen werd steeds brutaler en tegen alle verwachtingen en het beeld van de wedstrijd in waren zijn het die tot grote vreugde van henzelf de wedstrijd naar zich toe trokken door een zeer lucky goal te scoren.
Onze dames deden hierna wat ze konden maar de eindstand bleek bereikt wat maakte dat alle punten van deze competitieronde gelijk werden verdeeld.
Een goede les voor de volgende keer.. onderschatting is een slechte leidraad,…

Hierna voetbalden onze dames nog een spek en bonen wedstrijd tegen wederom Buijtenboys. De dames konden in deze wedstrijd in ieder geval het verlies tegen Eemdijk van zich af voetballen en legden een zelfde wedstrijd als de eerste op de mat, wat tot irritatie van buijtenboys leidde. Niettemin was het wel fair gespeeld en wonnen we deze wedstrijd door wederom met het hart en het hoofd te voetballen! “matchwinner” werd Marieke die de verdedigende stellingen verliet na een door haar opgezette aanval, uiteindelijk schoof zij de bal achter de doelvrouw van Buijtenboys. Ondanks dat deze wedstrijd voor de competitie niet mee telt doet dat voor ons wel en is meer dan het vermelden waard!

In overleg met de dames van Eemdijk werd de laatste wedstrijd niet gespeeld en konden wij aan de welverdiende versnaperingen!

 

 

10 maart 2017 competitieronde 2  Eemdijk

Na flinke trainingsarbeid met de meiden van 17+ als sparringpartner stonden de dames alweer te trappelen om de volgende competitieronde in te gaan. Nog steeds wat geblesseerden en opnieuw een aantal afwezigen maar wel weer met onze keepster Antoinette in de gelederen togen we naar het gezellige Bunschoten.
Nu geen afwezige teams dus we moesten het volledige schema van vier wedstrijden gaan spelen.

Huizen – Hees
De eerste wedstrijd tegen de nu grote onbekende; Huizen. Voorafgaande aan dit treffen had het management reeds vernomen dat door personele problemen de dames van Huizen een aantal jongere dames in de gelederen had.. Dit bleken een aantal speelsters te zijn van 16 en 17 jaar.
Vanaf het begin werd duidelijk dat deze “invalsters” gedurende de gehele wedstrijd als spelmaaksters werden ingezet. Maar weer bleek dat onze Dames een tweede jeugd zijn begonnen, ze streden om iedere vierkante meter en mede door een uitblinkende Antoinette zorgde dit voor frustratie bij de tegenstander. Die uiteindelijk met schoten uit de tweede lijn probeerden het pleit te beslechten. Wederom zou iedereen genoemd kunnen worden maar de dames streden als 1 team. Op alle fronten werd geknokt, gevochten, ondersteund en gewerkt. Na een zoveelste “meidenaanval” van Huizen leek de ban gebroken een keihard schot in de kruising luidde een nederlaag in… 1-0.
Maar de dames dachten hier duidelijk anders over.. de rug werd gerecht en hees liet weer de tanden zien. Een uitstekende aanval via Mariska, Milena en Rolinka eindigde in de voeten van Pamela (Pamario) de overeenkomsten met Romario zijn aanwezig, zij omspeelt handig de keeper van Houten en scoort de gelijkmaker wat  tot grote vreugde lijdt 1-1! Hierna volgt nog een hectische minuut maar wij houden prima stand.

VVZ – Hees
Snel hierna moeten we de 2e wedstrijd van deze competitie spelen en wel tegen VVZ.. In onze herinnering staan nog de wedstrijden tegen hen gegrift; 11-0, 8-0, 7-0, 6-1… 
Maar wij zijn gegroeid, beter geworden, sterker het management geloofd niet meer in die grote afstand tussen VVZ en Hees, en ook de dames geloven hier steeds meer in.
Het zal misschien wel onze meetlat worden voor de komende competitieronden..
Vol goede moed gaan de dames het veld op en we houden zowaar prima stand tegen VVZ die gezien het spelbeeld nog wel onze meerdere is. Maar nog minder dan vorig seizoen krijgt VVZ grip op Hees. Het team vecht weer voor wat ze waard is en ook nu krijgen we kleine kansjes via Dominique Pamela en Marloes. Maar VVZ blijkt nog een maatje te groot al is dat maatje steeds minder groot want de eindstand wordt slechts 1-0, waarbij opgemerkt kan worden dat onder het publiek de mening verdeeld was en dat wij als hees wellicht geen loon naar werken hadden gekregen.. Al met al een super prestatie!

Buijtenboys – Hees
Met de vorige twee overwinningen nog in het geheugen stapten de dames vol zelfvertrouwen het veld op. Buijtenboys zind echter op wraak na de twee nederlagen en begint erg sterk aan het duel en legt hees gelijk hun wil op. Na twee minuten is er een onoplettendheid en wordt op een combinatie van Buijtenboys door het centrum te laat ingegrepen en wordt de aanval zuiver afgerond 1-0 voor Buijtenboys. Zoals eerder meegemaakt met onze dames is er wederom een vechtlust en motivatie die vanuit de tenen bij een ieder wordt opgeroepen, de mouwen gaan omhoog en men trekt als team ten strijde. De spitsen worden steeds beter en vaker bereikt echter is de weg naar het doel lang en heeft Buijtenboys de zaken goed op orde achterin het levert slechts enkele kansjes op voor onze spitsen die veelal het middenveld ondersteunen.
Toch is daar ineens de treffer voor ons…. Vanaf een grote afstand (meter of 20) treft Mariska doel en scoort de gelijkmaker! Die gezien de laatste minuten wel heel verdiend is.
Het duel lijkt af te stevenen op een verdiend gelijkspel maar Buijtenboys heeft in de laatste 15 seconden geheel aan haar zijde.. een hoekschop wordt ingekopt en een misverstand doet de bal in het doel van Hees verdwijnen… 2-1…. Teleurgesteld verlaten we het veld, wederom voelen we ons tekort gedaan. Nu alles op de laatste wedstrijd inzetten tegen Eemdijk we hebben nog een nederlaag op te poetsen…

Eemdijk – Hees
Hoewel we zowel buiten als binnen het veld goed met de dames van Eemdijk kunnen opschieten was de boodschap voorafgaande aan deze wedstrijd duidelijk; “geen puntverlies”.
De eerdere wedstrijden hadden al flink wat van de dames gevergd en bij sommige begon de vermoeidheid al parten te spelen. Toch was het team er weer vanaf het eerste fluitsignaal.
Nog meer dan met het hart werd er ook nu met het hoofd gevoetbald, we zijn nog geen Barcelona maar de soms prima combinaties kregen en verdienden respect.
vele kansen volgden voor Pamela, Simone, Dominique, Marloes en Rolinka.
Combinaties werden opgezet vanuit de verdediging over vele schijven werd er gevoetbald, in de training zo vaak gebruikte driehoekjes.
Het kon niet anders dan dat er doelpunten zouden vallen;
Weer een mooie aanval via Marian, Marieke, Angela en uiteindelijk Dominique die de turbo aanzet en de verdediging het nakijken biedt en diagonaal inschiet 1-0!
Hierna wordt het spel zelfs nog beter, de combinaties brengen nog meer kansen, sommige 100%.
Er wordt slechts 1 x nog gescoord en door wie precies zal altijd een vraag blijven daarom twee versies;
Na een mooie aanval via over weer een groot aantal schijven komt de bal voor de voeten van Simone die prima de bal in de kruising jaagt!
Na een mooie aanval via over weer een groot aantal schijven komt de bal voor de voeten van Simone die de bal tegen de kruising schiet waarna Pamala de afvallende bal in het lege doel schuift.
2-0!

Deze overwinning geeft een prima gevoel als afsluiting van deze competitieronde! We gaan er tegenaan om op 24 maart de punten bij ons in Hees te laten blijven!
De voortekenen voor iets moois dit seizoen zijn zeker aanwezig!
Prima gewerkt

Het Management zou tegen iedereen willen zeggen komt alleen de 24ste en moedig onze dames aan!

Nieuwsoverzicht

Hoofdsponsor

Programma & Uitslagen

Bekijk de uitslagen en het programma per team.

Bekijken

Verjaardagen

Zonder respect geen voetbal

Sponsors

Van Asch Infrastructuur [kopie]
Covebo
Lasbedrijf Dorrestijn [kopie]
Timmerbedrijf Tans
Reijerse [kopie]
Wiersma
Houten Vloeren Paleis [kopie]
GreenPrint Buildings
Hil-Trade
Kuyer Sloopwerken
Bouwbedrijf vd Hengel [kopie]
Reto Internetburo [kopie]
DMF oppervlaktebehandeling [kopie]
Drie-S zeefdruk & displays Soest [kopie]
't Vaarderhoogt [kopie]
Benzinestation en autoverhuur de Birkt
Speciaaldrukkerij TOF BV [kopie]

Voetbalvereniging Hees

Verlengde Oude Utrechtseweg 2a
3766 MG Soest

Telefoon clubgebouw 035 - 60 122 72
Telefoon bestuurskamer 035 - 603 02 03
E-mailadres info@vv-hees.nl